Dejt strängnäs


Uppdaterad: 22 januari helskärm Offren lurades till Strängnäs i Södermanland dejt strängnäs tron att de skulle på dejt.

dejt strängnäs

I stället blev de rånade eller frihetsberövade. I tron om att de drabbade stämt träff med en ung kvinna har de i stället mötts av unga dejt strängnäs som rånat eller kidnappat dem.

Men då har gärningsmännen i stället dykt upp och rånat och i vissa fall frihetsberövat målsägandena, säger vice chefsåklagare Jessica Wenna.

dejt strängnäs

I de flesta fallen har offren lurats till Strängnäs. I ett fall kom de misstänkta hem till en man där de bestal honom på flera vapen och på en motorcykel. I andra fall har offren tagits till ödsliga dejt strängnäs där de misshandlats, och det har också förekommit att offren tvingats in i en bil omringad av de våldsamma förövarna, uppger Wenna.

Brotten har begåtts mellan den 5 mars och den 2 maj förra året. De misstänkta, som är mellan 18 och 21 år, åtalas för bland annat grovt rån, rån, människorov och penningtvättsbrott.

dejt strängnäs

Två av dem åtalas för samtliga brott. Åtalet gäller fem fall och i samtliga fall har någon form av fysisk misshandel förekommit, vid något tillfälle grov misshandel.

dejt strängnäs

Några av de åtalade har erkänt medan andra förnekar brott. Många poliser har varit inblandade i förhör och husrannsakningar, medan kriminal­tekniker har kontrollerat telefoner och telefonuppkopplingar till exempel. Men under utredningens gång har vi kunnat identifiera fler och fler av dem, säger Wenna.

dejt strängnäs

Rättegången i Eskilstuna tingsrätt beräknas börja 30 januari och pågå till 23 mars.