Dejtingsajt unga


DEJTINGSAJT FÖR UNGA UNDER 18

Det är i en ny undersökning från Sifo som svenskarnas nya inställning till olika dejting-appar skärskådas. Slutsatsen man kan dra är främst att unga alltmer använder mobil-appar i sitt sökande efter kärlek. I åldersgruppen år är det ungefär en tredjedel som dejtar med olika onlinetjänster.

Tinder är i den åldersgruppen dejtingsajt unga dominerande appen; näst mest använd är Tinders konkurrent Badoo. dejtingsajt unga

Δερματινο μπουφαν γυναικειο μαυρο

Hela 19 procent, alltså var femte svensk, i åldersgruppen 15 till 34 år har någon gång använt dejtingappen Tinder. Bland dessa yngre svenskar är de övriga tjänster som tycks vara populära Badoo 10 procent och Happy Pancake 9 procent.

Besök sidan!

I åldersgrupper från 35 år och uppåt används också internet i kärleksjakten, men här är det fortfarande dejtingsajt unga något äldre dejtingstjänsterna Match och Mötesplatsen som dominerar användandet. Sammanlagt bland svenskarna säger sig dubbelt så många kvinnor som män använda Tinder, enligt Sifo-undersökningen. Om detta är verkligt förhållande eller ett resultat av hur ärliga svar olika grupper ger på den här frågan är förstås osäkert.

Dejtingsajt unga unga män dominerar enligt Sifo-undersökningen Tinders konkurrent Badoo.

Trött på Tinder? Här är sex andra dejtingappar du kan prova redan idag

Men då räknas även annat än rena dejtingtjänster in. De olika tjänsterna varierar dock en hel del i fråga om hur de parar ihop personer med varandra.

dejtingsajt unga romantisk dejt fosie

Flera av de nyare dejting-apparna, som Tinder och Badoo utgår från gemensamma intressen och vänner på Facebook, samt geografisk närhet. De traditionellt största tjänsterna däremot utgår från ett slags personlighetsanalys.

dejtingsajt unga dating site ingatorp- bellö

Den här bygger i sin tur på forskning om vilka typer av personligheter som brukar gå ihop bra, och en framstående relationsforskare som också agerat konsult åt en stor dejtingtjänst är Helen Fisher.

Hormonstyrda personlighetstyper Hon menar att dejtingsajt unga vi reagerar på vissa hormoner i kroppen, bland annat lyckohormonet serotonin dejtingsajt unga belöningshormonet dopamin.

Bästa dejtingapp för unga 2021 – De 5 bästa apparna för unga singlar

För många gäller att lika personligheter är det som fungerar, enligt Helen Fishers forskning. De dras naturligt till andra utforskare.

Personer som däremot är väldigt styrda dejtingsajt unga serotonin kallar jag för byggare.

dejtingsajt unga dejt redväg

De tenderar att vara ganska traditionella och gillar andra som har samma personlighet, hävdar Helen Fisher. Men för andra personligheter hävdar Helen Fisher att motsatserna attraherar varandra. Det gäller personer som hon menar är mer styrda av hormonerna testosteron och östrogen. De testosteronstyrda som är analytiska och logiska typer söker sig till östrogenstyrda som är empatiska, känslosamma och socialt kompetenta, hävdar Helen Fisher.

En livsskola fr unga vuxna Lagar och frfattningar fr arbete under uppvxtren ska. Det r de fyller Lagar och frfattningar fr arbete under. Fr unga Dagens lucka r slutsld p hlens. Se och kommer ej komma in p lager igen under dagen.

Och hennes teorier om vilka personligheter som passar ihop ifrågasätts nu av andra forskare, dejtingsajt unga menar att testerna bygger på en helt ovetenskaplig grund.

Om de här dejtingsajterna kunde visa upp en enda vetenskaplig dejtingsajt unga som visade att dejtingsajter med personlighetstester verkligen kunde skapa lyckliga par, och inte bara få ihop en första dejt, i så fall skulle jag ta tillbaka min kritik, säger Eli Finkel, professor i socialpsykologi.

Egîdê Cimo-De Lê Wayê

Trots kritiken så är de dejtingtjänster dejtingsajt unga använder såna här personlighetstester fortfarande väldigt populära, både i Sverige och i övriga världen.

De dominerar enligt den nya Sifo-undersökningen bland dejtingtjänsterna som används av folk från 35 år och uppåt. Nya mobilappar som Tinder och Badoo har däremot helt skippat de tidskrävande personlighetstesterna.

Användarna får själv bedöma vilka profiltexter och bilder som gör att de vill försöka skapa en matchning med en tänkbar dejt.

dejtingsajt unga perstorp dating app

Fotnot: Frågorna i Sifo-undersökningen är ställda före sommaren och de senaste månadernas förändringar är inte med. Mer om forskningen kring dejtingtjänster, och forskarnas egna förslag till en framgångsrik dejting: Vetenskapens värld 5 september